13 Kasım 2016 Pazar

Root Atmanın Zararları





-ZARARLAR
Telefonun veya tabletin yazılımına direk müdahale yapıldığı için bir çok üretici bu işlem sonuncunda cihazı garanti dışı bırakabilir. Ancak root edilmiş bir telefonu servise göndermeden önce un-root denilen yöntemle eski haline getirmek bir çok telefonda mümkün.
Root işlemi genelde basit ve sorunsuz bir işlem olsa da, deneyimsiz ve dikkatsizseniz telefona kalıcı zarar verebilirsiniz.
Root işlemi Türkiye’de kanuni bir engel yok ama bazı ülkelerde bu işlem yasak olabilir.
Root yapılmış bir telefona yazılımlar üreticiler tarafından otomatik gönderilmeyebilir (OTA Update). Bu durumda internetten yeni yazılımı indirip kendiniz kurmanız gerekir. Aslında bu durumu henüz ülkemize gelmemiş güncellemeri herkesten önce yükleme şansı elde ederek avantaja çevirebilirsiniz.
Gelişigüzel uygulama yükleyen biriyseniz virüslü veya ajan tipi uygulamalar yüklemişseniz telefona normalden daha fazla zarar verebilirler.
Bazı banka Android uygulamalarını çalıştırdığınızda cihazın root edilmiş olduğunu tesbit edip uyarı vermektedirler ama devam edebiliyorsunuz. Ancak henüz cihaz rootlu olduğu için bankacılık uygulamasını kullandırtmayan banka yok.
Bazı yeni ödeme sistemleri, örneğin Android Pay sistemi root‘lu telefonlarda çalışmayacak denilmektedir. Bu kesin bir bilgi değil henüz. Ayrıca henüz bu ödeme sistemi Türkiye’de kullanılmıyor.
Son olarak; bu işlerden pek anlamayan teknoloji özürlü diye tabir edilen arkadaşlarınızın saçma sapan güvenlik endişelerini dinlemek zorunda kalabilirsiniz.ALINTIDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder