13 Kasım 2016 Pazar

Root atmanın Faydaları







-FAYDALAR
Telefonunuza ya da tabletinize, özelleştirilmiş ROM kurabilirsiniz. Yani telefonla gelen yazılım hoşunuza gitmiyorsa daha farklı ROM lar deneyebilirsiniz. Örneğin MIUI veya CyanogenMod ROM’ları.
Cihazınızın tüm dosya sistemine ulaşabilirsiniz. Yani Android sistemin kök (root) dizinine ulaşabilir tüm dosyaları görebilirsiniz. ES File Explorer veya benzeri dosya yöneticisi uygulamalar root yetkisi alıp bunu size sağlarlar.
Cihazınızın titreşim ayarları, ekran ayarları, işlemci hızı, gizli dosyaları, ses şiddeti ayarı, flaş ışığı yükseltmesi, kamera yazılımları gibi her türlü noktasını özelleştirerek performansını artırabilirsiniz (Bkz. Xposed Framework)
Root gerektiren uygulamaları kullanabilirsiniz. Mesela telefon konuşmaları temiz bir şekilde kaydeden yazılımlar. Titanium Backup gibi uygulamalar root edilmiş telefonlarda çok daha fazla fonksiyonellikler sunar.
Telefona yüklü gelen gereksiz uygulamaları silme şansı elde edersiniz. Normalde telefon üreticileri ve operatörleri birçok kullanışsız uygulamalar (bloatware) yükleyip size verirler ve bunları kaldıramazsınız. Bunlar tabiki bellekte yeterince yer işgal ederler. Ayrıca birçoğu arkaplanda gereksiz yere çalışıp cihazın bataryasının daha hızlı bitmesine sebep olurlar. Sadece bunlardan kurtulmak için bile root yapmaya değer.
Cihazınızda SD bellek varsa uygulamaları SD belleğe taşıyarak telefonun ana belleğini rahatlatabilirsiniz. Normalde bu işi sadece bu işlemi destekleyen bir kaç uygulama ile sınırlısınız.
Custom Recovery denilen özel kurtarma paketleri ile telefonunuzun recovery fonksiyonları genişletebilirsiniz. Böylece telefonun kolayca full yedeğini alabilirsiniz, gerektiğinde eski haline kolayca döndürebilirsiniz. TWRP ve CWM popülerdir.
Arka planda devamlı çalışan uygulamaları sınırlayabilir veya kapatabilirsiniz. Böylece cihazınızda boşta kalan bellek miktarını artırmış olursunuz.
AdBlock gibi uygulamalarla habire açılan reklam pencerelerini ve uygulama içindeki reklamları engelleyebilirsiniz.
Chazınızın ilk açılışta çıkan logosunu (bootscreen logo) değiştirebilirsiniz.
Bir çok yasaklı siteye veya ülkemizden ulaşılamayan sitelere DNS değiştirme yöntemi ile kolayca ulaşabilirsiniz. Normalde DNS değiştirme işlemini root yapmadan da yapabilirsiniz, ancak sadece WiFi bağlantıda işe yarar. 3G şebeke internet bağlantısında DNS değişikliği için root yapılmış telefona ihtiyaç var.
SADECE UZMANLAR İÇİN TAVSİYE EDİLENLER:

Cihazınızın Mac adresini değiştirebilirsiniz.
Cihazınızın Android ID bilgisini değiştirebilirsiniz.
Bir çok hack işleminde kullanılan penetrasyon test uygulamalarını (Örn: Wifi Kill vs) kullanabilirsiniz. Bununla beraber sizi saldırılara karşı koruyabilecek uygulamaları da kullanabilirsiniz. (Örn: Wifi Protector)
Android cihazınızda Linux kullanabilirsiniz. Sanal sistem üzerinde Ubuntu veya Kali Linux yükleyebilirsiniz.ALINTIDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder