21 Ekim 2015 Çarşamba

Akıllı tahtalardan atak arayüzünü kaldırma

Akıllı tahtalardan atak arayüzünü kaldırma


Konunun Doğru Yerde Olup olmadığını bilmiyorum /// İlgili Kişiler taşıyabilirse memnun olurum 

Okullarda akıllı tahtalara öğrencilerin tenefüs aralarında kullanımını engellemek için ATAK adlı bir program kurdular. bu araüz sadece öğretmenlerin şifreli flash bellekleri le çalışıyor peki bunu nasıl kaldıra biliriz.

Kaldırmak için iki yöntem var. Birincisi için bilgisayar öğretmeni olmak gerekiyor. Kaldırma flash belleği sadece onda var. Bu yöntemi es geçiyorum. ikinci yöntem Linux tabanlı bir işletim sistemi üzerinden gerçekleştiriyoruz. fakat bunun için okula bir klavye ve bir fare ***ürmeniz lazım. birde akıllı tahtanın bios şifresini bilmeniz gerekiyor.

öncelikle elimizde bir linux dağıtımı live cd'si olması lazım. ben ubuntu'yu kullanıyorum ve öneriyorum. bu yazımda da ubuntu'yu kullandım. ubuntu'nun cd'sini indirin. daha sonra universal usb installer programını indirin ve çalıştırın.açılır pencereden ubuntuyu seçin. ikinci kutucuk sizin ubuntunun iso dosyasının yerini yazacağınız yer. kutucuğun yanındaki üç noktaya basın ve iso dosyasını seçin. ardından ubuntunun kurulum usb 'sini oluşturacağımız flash belleği seçin. 2 gb yeterli olacaktır. sonra format as fat 32 kutucugunu işaretleyin ve install butonuna basın. kurulum tamamlandıktan sonra okula klavye ***ürmeniz lazım. tahtayı açarken biosa giriyoruz. bios farklı olabilir. boot sequence gibi bi şey olacak. 1st bootu kurduğunuz usb yapıp f10'a basarak kaydedip çıkın. bilgisayar ubuntu kurulumunda açılacak yandaki menüden türkçeyi seçiyoruz ve ubuntuyu dene butonuna basıyoruz.
ubuntu açılınca sidebar'dan en üstteki icona tıklayıp terminal yazıyoruz. ve enter'e basıyoruz. daha sonra aşağıdaki adımları izliyoruz.
1)sudo mount --bind /dev /mnt/dev
2)yan taraftaki çubuktan files ı açıyoruz. windowsun krulu olduğu bölümü seçiyoruz. daha sonra ctrl+F yapıp çıkan kutucuğa "servisatk" yazıyoruz.
3)iki tane dosya çıkacak. "servisatk.exe ve "servisatk.ini". .exe uzantılı olana sağ tıklayıp properties e basııyoruz. çıkan ekranda ******** kısmında "/media/..." şeklinde başlayan yeri ".../windows" kısmına kadar kopyalıyoruz.
4)bu maddenin sonuna kadar sakın enter'e basmayın. burası önemli. ardından uçbirimimize(terminale) geçip önce "sudo rm - r" yazıp başluk bırakıyoruz. ardından sağ tıklayıp "paste" e basıyoruz. sonra yapıştırdığımız kısma "/servisatk.exe" ekleyip enter'e basıyoruz.
5)sonraki satıra "furkan@fuew:~$" tarzı bir yazı gelene kadar biraz bekliyoruz. tekrar "sudo rm - r" yazıp başluk bırakıyoruz. ardından sağ tıklayıp "paste" e basıyoruz. sonra yapıştırdığımız kısma "/servisatk.ini" ekleyip enter'e basıyoruz.
6)işlemimiz tamam. bundan sonra alttaki komutları kullanarak sistemimizi yeniden başlatacağız.
sudo umount /mnt/dev
sudo umount /mnt
sudo reboot


Dipnot: Gelebilecek Her Hangi Bir sorundan Yapan kişi sorumludur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder