24 Ağustos 2015 Pazartesi

Hacker’ın El Kitabı


Büyük hackerların kolay ve hızlı bir şekilde olmadıkları bilinmelidir.Bu yol çok uzun,sabır ve yaratıcılık isteyen bir yoldur. Hackerlar bir çok sorunla karşılaşır ve bu sorunları çözmek için birden fazla çözüm yolu bulurlar.Çözüm yollarını çeşitlendirmekte yaratıcılığa bağlı.Daha yaratıcı olmak sistemi tespit edilmeden hacklemek için daha büyük şans sağlar.
Sürekli kendini yenilemelisin bir kaç teknik ile yetinmemelisin,çünkü öğrenmediğin teknikler başka sistemler için gerekli olabilir.
Unutmayın, Bilgi güçtür.Sabır bir zorunluluktur,çünkü bazı konuları kavramakta zorlanacaksın ve o konularla uğraştıkca zaman içerisinde uzmanlaşacaksın.
Unutmayın! Bilgi Güçtür.
Bu yazı ile bağlantılı olacak diğer yazılar;
  •  Programlama
  1.    Gerçekten ihtiyacım var mı?
  2. Nereden başlamalıyım?
  3. Öğrenmenin en iyi yolu
  • Linux
  1. Nedir?
  2. Dağıtım seçimi
  3. Linux çalıştırma
  4. Linux Öğrenme
  • Şifreler
  1. Şifre Kırma
  2. Kimlik Avı
  3. Önlemler
  4. Diğer Programlar
  • Ağ Hack
  1. Ayak izi
  2. Port Tarama
  3. Bayrak Kapmaca
  4. Güvenlik Açığı Arama
  5. Sızma
  6. Önlemler
  • Wireless Hack
  1. Wireless Ağlarını Tarama
  2. WEP kırma
  3. Paket Dinleme
  4. Önlemler
  • Windows Hack
  1. NetBIOS
  2. Windows Şifrelerini Kırma
  3. Önlemler
  • Zararlı Yazılımlar
  1. Tanımlar
  2. ProRat
  3. Önlemler
  • Web Hack
  1. Siteler Arası Komut Dosyası(CSS)
  2. Uzaktan Dosya Dahil Etme(RFI)
  3. Yerel Dosya Dahil Etme(LFI)

A.Programlama
1 ) Buna gerçekten ihtiyacım var mı?
Kendi kendine sorular sorabilirsin,bir programlama dili öğrenmek gerekiyor mu ? Cevap hem evet hem hayır. Bu birazda hedeflerinize bağlıdır. Günümüzde hiç programlama bilgisi olmadanda etik bir hacker olmak mümkün.Eğer güvenlik araçlarının hepsini çok iyi öğrenirsen etkili hackler yapabilirsin .Bu programların arkasında  neler olup bittiğini bilmek bile sizi script kidde sınıfından ayıracaktır. Şahsi düşüncem biraz programlama bilgisi olmalı.Çok temel seviyede olsa bile sizin arkaplanda neler olup bittiğini anlamanızı sağlar.Ayrıca iyi programlama öğrenmek size kendi exploitiniz geliştirmeniz de yararlı olacaktır.
Programlama bilgisi birçok yönden iyidir:
  1. Elit hacker olarak dikkate alınırsın.
  2. Güvenlik açıkları bulursun ve bunlar için exploit geliştirebilirsin.Siyah şapkalı hackerlar güvenlik açığı olan sistemlere zarar vermeden yamalar geliştirebilirsin.
  3. Kendi programını yada exploitini oluşturduğunda kendini çok çok tatmin olmuş hissedersin.
O yüzden benim tavsiyem ,hazır programlarla yetinmeyin.Programlamayı anlamak için biraz zaman ayırın ,hack size tamamen yeni bir dünya açacaktır.
2 ) Nereden başlamalıyım ?
Çoğu insan en sonunda bir  programlama dili öğrenmeye karar veriyor,fakat nereden başlayacaklarını bilemiyorlar.Programlama dili öğrenmeye başlamadan önce ben HTML (HyperText Markup Language) dilinde uzmanlaşılması gerektiğine inanıyorum.HTML internette görülen web sayfalarını oluşturan kısımdır.HTML  öğrenilmesi ve kavranması kolay bir dildir.Ondan sonra programlama hayatına C ile devam etmeni öneririm. C programlama dilleri arasında en popüler olanlardan biri ve exploitlerin çoğu bu dille yazılır.En güçlü hack programlarının ve virüslerin yapımında da kullanılır.
3 )Öğrenmenin en iyi yolu
Peki programlama dili öğreniminde nasıl bir yol izlemeliyim?
  1. Başlangıç seviye programlama kitabı almalısınız tabi türkçe bir kaynak sakın almayın ingilizceniz varsa yabancı bir kaynak alın yada bir çok e-kitaplar var onlardan bir tane edinin.Kitabı almadan önce doğru kitap olduğundan emin olun ,kitap hakkında eleştirileri okuyun.
  2. Bir defa kitap aracılığıyla programlama dili öğrenmek önemlidir.Kitaba başladıktan sonra uzun molalar vermek kitabın başlangıcındaki konularını unutmanıza sebep olur.
  3. Kitapta verilen tüm problemleri pratik yapın.Öğrendiklerinizi uygulamaya dökmek öğrenmenin en iyi yoludur.
  4. Anlamakta zorlandığınız şeyler olduğunda, mantığını çözemediğiniz de vazgeçmemeli yada atlamamalısınız.O konuyu kavramaya çalışmalısın.Üstüne çok gitmene rağmen yinede anlamadıysan sana yardım edecek birini bulmalısın.
  5. Programlama forumlarına girin.Programlama dilleri üzerine geniş kullanıcı tabanına sahip sitelerde araştırın.Takıldığın yerlerde size yardımcı olacak birçok profesyonel var orada.Örneğin careercup , stackoverflow gibi siteler.
  6. Pratik.Pratik Pratik.Eğlenceli programlar yapmak için bol bol pratik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder