12 Kasım 2016 Cumartesi

Neden "Bozkurt" Türk'ün Simgesi



1- Bozkurtlar Türk'ler gibi ataerkil bir yapıdadır . (Yani ataya bağlıdır)

2- Bozkurtlar Türk'ler gibi teşkilat halinde bir yaşam sürerler.

3- Bozkurt sürüsünün Türk ailesindeki gibi bir
lideri vardır ve sürü o liderin emrinden çıkmaz.

4- Savaş şekilleri olarak benzerlik gösterirler .( Bozkurt sürüsü sağdan ve soldan giden öncüler akabinde de göbekten gelen ana kuvvetle saldırırlar Türk'lerdeki Hilal taktiği burdan gelir)

5-Bozkurtlar eşlerini kıskanırlar ( çok sağlam bir özellik)

6- Karda yürüyen 40 bireylik bir sürüyü takip eden biri sadece 5-6 ayak izi görebilir. Çünkü sürü önde giden lider Bozkurt'un ayak izlerine basarak ilerler. 6-7 kurt bulacağınızı düşünürken koca bir sürüyle
karşılaşabilirsiniz.

7- Bozkurtlar Türk'lerin oldugu gibi
özgürlüklerine düşkünlerdir . Dünyada evcilleştirilememiş tek hayvan olma ünvanı Orta asya bozkurtlarındadır ... Hayvan yakalandığında tüm hayvanların aksine gırtlak kısmında bulunan öd denen keseyi parçalar ve intihar eder.

8- Tüm hayvanlarda bir yavrunun annesi yada babası ölürse yavru da ölür. Fakat bozkurtlarda sürü hiyerarşisi buna müsade etmez yavrunun hem annesi hem de babası ölse dahi yavru hayatta kalır. Diğer sürü üyeleri yavruyu evlat edinir ve kendi yavruları gibi büyütürler.

9-Bir bozkurt sürüsü Sadece yiyeceği kadarını avlar ve yine harika bir özelliktir... Kuzulu koyuna saldırmazlar ( Yavrusu olan bir hayvana saldırmazlar)

//ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder