3 Mart 2016 Perşembe

Youtube Yayıncıları, Nasıl Para Kazanıyor?

Videoların içerisinde görmüş olduğunuz reklamlar, Google Adsense aracılığıyla yayınlanan Youtube reklamlarıdır. Bu reklamlar, Adsense'e kabul edilen yayıncılar tarafından videoların içine entegre edilebilir ve gösterim yada tıklama başı ücretlendirme olarak para kazanmalarını sağlar.

Sizler de sadık bir izleyici kitlesine ulaşarak Youtube kanalınızda reklamlar yayınlayabilir, Youtube üzerinden maddi gelir elde edebilirsiniz. Ayrıca Youtube üzerinde iyi bir yayıncıysanız, bir web sitesinden kazanacağınızdan daha iyi bir gelir elde edebilirsiniz. (İkisi de Adsense kullanıyor demeyin, bir okuyun.) Bunun sebepleri şunlardır:
1- Youtube reklamları, Web sitelerine nazaren daha fazla ilgi alanıyla ilgilenen kitlelere ulaşır. Websitenizin bir ilgi alanı olsa dahi, her içerik o kullanıcıya hitap etmiyor olabilir ama videoların her biri tek içeriktir.

2- Youtube'da Google hesabıyla bağlanmış olan kullanıcılar, Google'da yaptıkları aramalara ve girdikleri sitelere göre reklamlarla yönlendirilebilir. Örneğin, sıklıkla uçak bileti alan birisi hava yolu firmalarının reklamını görebilir.

3- Youtube reklamları, Website reklamlarına göre daha kalıcı ve sürekli içeriklerdir çünkü kitleyi tamamen doğru hedef alırlar. Bu yüzden içeriklerin fazla odak olması, sizin gelirinizi arttırır.

4- Youtube, tüm patformlara erişebilir. (Android, iOS, Windows Phone, Windows, Mac, Linux vb.) Bu yüzden her platformla optimize bir gelir aracınız olacaktır.
Bu minik bilgilerden sonra Youtube'da reklam yayıncısı olmaya hazır mısınız? Şimdi gelelim Adsense reklamlarımızı nasıl Youtube kanalımızda aktif hale getirebileceğimize. En çok bunu bekliyordunuz, değil mi? :)

Youtube Videolarında Reklam Yayınlama

1. Öncelikli olarak kanalınızı gerek içerik kalitesi, gerekse izleyici kitlesi ve abone sayısı olarak iyi bir hale getirin. Aksi durumlarda Google, bazen sizi reklam için uygun görmeyebilir.

Önemli Not: Aşağıdaki durumlarda Google Adsense, Youtube Reklamcılığı için kabul edilmiş olsanız da reklamlar kaldırılabilir veya paranız yanabilir:

- Aşırı Cinsellik ve Çocuk Pornosu içeren videolar yayınlama,
- Telif haklarını ihlal eden videolar yayınlama,
- Yasadışı bilgiler paylaşan videolar yayınlama,
- Kullanıcılarda aşırı etki uyandırabilecek videolar yayınlama.

Daha fazla detaylı maddeyi zaten reklamcılık için kaydolurken Google size aktaracak, sadece öne çıkan maddeleri sizinle paylaşmak istedim. Dilerseniz biz devam edelim.

2. Youtube'dan hesap ayarlarınıza gidin ve Para Kazanma sekmesine ulaşın. Buradan Para Kazanma seçeneğini aktif edin. (Eğer hesabınız iyi durumda değilse bu özellik pasif olacaktır.)

3. Para Kazanma sekmesinden "Nasıl ödeme alacağım?" seçeneğine tıklayın ve AdSense hesabınızı oluşturun. Eğer mevcut bir Adsense hesabınız varsa, onu da Youtube kanalınızla senkronize edebilirsiniz.

4. Adsense tarafından gelecek kabul mesajını bekleyin, eğer kabul mesajı geldiyse kanalınızda reklamlar yayınlamaya başlayabilirsiniz. Hesabınızda 100$'ı aşkın bakiye biriktiğinde paranızı çekebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder