3 Mart 2016 Perşembe

Kürdistan Kumpasi
(Bu konu en son: 01.03.2016 Tarihinde, Saat: 19:04 düzenlenmiştir. Düzenleyen: rick.)

Resim, takriben 48% (500x484) ölçeklenmiştir. Orjinal boyutta (960x928) görmek için bu çubuğa tıklayın. Yeni bir pencerede açmak için resme tıklayın.
[Resim: OAZgyQ.jpg]


Abdullah Öcalan 'ın da belirttiği gibi Amerika bölgede ikinci bir İsrail'e ihtiyaç duyuyordu. Gerek İsrail Üzerindeki Baskıyı azaltacak, Gerek Kürdistan için Toprak Alınacak Ülkeleri (Türkiye,Suriye,İran,Irak) zayıflatacak bir ikinci israil kuruluşu Amerika'nın çıkarlarına uygun olacaktı. Ancak bu noktada bir saptama yapmam gerekiyor. Demek ki Türkiye her ne kadar stratejik partner görülüyor, NATO üyeliği ile ordusu bağımsız savaşma yeteneğinden yoksun bırakılıyorsa da, Amerika açısından ikinci bir israil konumuna gelmemiş. Bunda dini etkenler, Yahudui ve Amerikan lobilerinin içiçe geçmişliği kadar, Türklerin bütün insanlığı şaşırtan tarihi, tepkileri ve unutulmayan Kurtuluş Savaşı ile kurulan tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerinin de payı var. Bu ilkelerin kişi ve kurumların, çeşitle seviyelerde, düşünce dünyasına işlemiş olması emperyalist gücü rahatsız ediyor. İşte Türkiye bu yüzden sistemin kendisine her dayattığını kabul etmiyor. Bu etki kendisini en son, bir anda bütün Türkiye'yi saran gezi direnişinde gösterdi. Bugün Atatürk'ü silmek, unutturmak istemenin altında yatan sebep yeni dünya düzenine kolayca teslim olan bir Türkiye yaratmaktır.
Resim, takriben 20% (500x686) ölçeklenmiştir. Orjinal boyutta (621x852) görmek için bu çubuğa tıklayın. Yeni bir pencerede açmak için resme tıklayın.
[Resim: bD23ZZ.jpg]


1920 lerden günümüze kürdistan meselesi,bop projesi,yeni dünya düzeni ve açılım saçılım sürecini etkileyici bir şekilde işleyen bu kitabı alıp okuyun arşivinize ekleyin arkadaşlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder