12 Ekim 2015 Pazartesi

Deep Web - Bitcoin Nedir?

Bitcoin, ilk başlarda deneysel olarak başlatılmış daha sonra verimliliği kanıtlandığında  yaygın olarak kullanılmaya başlanılmış sanal bir para birimidir.

 





Bu sanal para birimi, dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir insana kolayca ödeme yapabilme özelliğine sahiptir. Bitcoin teknolojisi noktadan noktaya çalışan bir ağ üzerine kuruludur. bu sayede merkezi bir kuruluşa ihtiyaç duyulmaz. Ayrıca Bitcoin ismi bu para biriminin oluşmasını sağlayan yazılama verilmiş bir addır.

 

Neden Bitcoin?

 

-Bitcoinler üçüncü bir şahsın ya da kuruluşun onayına gerek kalmaksızın internet üzerinde kolayca kullanılır.

Transfer İşlemleri:


Tasarım gereği geri dönüşümsüzdür.

Hızlı ve geri harcanması dakikalar içinde gerçekleşir.

Diğer ödeme şekillerine göre çok az masraflıdır. 


-Para arzı, yazılım ve sistem kullanıcılarının anlaşması üzerinden gerçekleştiği için, herhangi bir hükümet, banka, organizasyon ya da şahıs tarafından manipüle edilemez. Bitcoin sisteminde oluşan kısıtlı enflasyon, ağın güvenliğine yardımcı olan kullanıcılara (madencilere) eşit şekilde dağıtılır.


-Bitcoinler hali hazırda 1,000,000′dan fazla insan tarafından kullanılmaktadır.

 

Bitcoin Nasıl Çalışır?

 

Bitcoin, yapılan ödemelerin doğrulanması için açık anahtarlı şifreleme, noktadan-noktaya ağ bağlantısı ve proof-of-work gibi teknolojiler kullanır. Bitcoinler ödemeyi yapan adresten alıcı adrese imzalanarak gönderilir. Her kullanıcı çok sayıda adrese sahip olabilir. Her işlemin ağa duyurulumu yapılır ve blok zincirinde yerini alır. Böylece eklenen bitcoinler birden fazla kere harcanamaz. Her bir işlem bir veya iki saat içinde, blok zincirini uzatmaya devam eden büyük işlem gücü tarafından o anda kilitlenmiş olur. Bitcoin bu teknolojileri kullanarak, herkesin kullanabileceği hızlı ve son derece güvenilir bir ödeme ağı sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder