31 Ağustos 2015 Pazartesi

Sanal Kimlik

Sanal Kimlik (Herksin Güvenliği İçin Gerekli)


İnternette sanal kişilik oluşturmak çok önemlidir kullandığınız isim soyisim her şeye cok dıkkat edilmelidir. Eğer sağlam bir kişilik oluşturabilirseniz ömür boyu kullanırsınız. Ancak bunda dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Şimdi bunlardan bahsedelim sizde bu konuda düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim çünkü oldukça önemli bir konu.
Öncelikle her yerde aynı kişi olmalısınız bu şekilde kişiliğin gerçek olduğu sanılacaktır. Daha sonradan gerçek adınızı söleseniz bile inanmazlar. (tecrübe edilmiştir)
Kullandığınız isim canlandırdığınız kişilikle uyumlu olmalı akılda kalır bir isim kullanın mesela kullandığınız nickler neredeyse herkes kullandığı nicki bir nedenden dolayı kullanıyordur. nickiniz nasıl doğdu? diye bir konu açılmış mesela orada da ne demek istediğimi göreceksiniz. İsimler insanları etkiler gerçekte de bu böyledir. Mesela Yavuz isminde olanlar genelde asabi kişilerdir ya da çabuk sinirlenirler. Ancak herkeste bu böyledir denemez ama genelde böyledir. Biz doğduğumuzda isimizi biz seçmedik o yüzden ismimizle kişiliğimizin uyuşmadığıda olur ancak oluşturduğumuz sanal kişilik veya kullandığımız nick tamamıyla bizi yansıtacaktır. (yansıtmalıdır)
Sanal kimlik oluştururken tanınır olmak isteyip istememeniz önemlidir mesela sanal kimliğinizi duyurmak isteyen biriyseniz önce o isim soyismin kullanılıp kullanılmadığını bi araştırın. Ya da diyorsunuz benim sanal kimliğimi aradıklarında da adamların kafası karışsın Fatih Yılmaz gibi bir isim kullanın yanlış hatırlamıyorsam Türkiye de en çok kullanılan isim soyisim bu sizde başkaları tarafından kullanılan bir isim soyisim kullanın o zaman hakkınızda bilgi edinmeleri zor olur. Hatta doğum tarihlerine falanda bakın yaşınızı yoğun bi grubtan secersenız yanı en azından yıl olarak o zaman daha da zorlaşacaktır sizi araştıran kişinin işi. Çünkü üye olunan forumların çoğunda doğum tarihleri herkes tarafından görülebiliyor. Bu da sizi bulamamalarını sağlayacaktır.
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder