19 Temmuz 2015 Pazar

Kayıp Telefon IMEI Numarası Nasıl Öğrenilir?


Kayıp Telefon IMEI Numarası Nasıl Öğrenilir


IMEI numarası her telefon için tek olan telefonun kimliğini yansıtan bir numaradır.Uzun adı International Mobile Equipment Identity olan bu numara telefon ve tabletler için bir kimlik olup mobil network de cihazın tanımlanmasını sağlar.Peki bu numarayı nasıl buluruz?Hiç dikkat etmeseniz de telefon faturanızda bu numara yazıyordur.Bunun yanında telefonunuzda *#06# tuşlarını tuşlayarak da cihaz kimlik numaranıza ulaşabilirsiniz.Peki en kötü durumu düşünelim : Faturanızı kaybettiniz ve numaraları tuşlayarak da IMEI numarasını kaydetmediniz. Üstüne telefonunuzu da kaybettiniz. Peki kayıp telefon IMEI nasıl öğrenilir ?


Telefonunuzu kaybettiğiniz zaman takip edilebilirliğini sağlamak için polise bu numarayı vermelisiniz. Bu numara sayesinde mobil network üzerinde cihazınız takip edilebilir.İnşallah böyle bir durumla karşılazmazsınız fakat olaki başınıza gelirse mecburen cihazınızın IMEI numarasına ihtiyacınız var.Peki nasıl bulacağız:
Bu sayfada google hesabınıza bağlı tüm cihazları görebilirsiniz.Kayıp cihazınız seçtiğiniz de aradığınız numaraya ulaşabilirsiniz.

Android cihazların çok populer olduğunu düşünürsek yukarıda bahsettiğim yöntemle kayıp telefonunuz olduğu zaman cihazınızın gerekli bilgilerine ulaşabilirsiniz.Yapmanız gereke telaş etmeden cihazınızın IMEI numarasına ulaşmak ve polise durumu bildirmek.Böyle bir olay hepimizin başıan gelebileceği için bu yazımı kaydedip bir yerlerde saklamanız yararlı olacaktır.

Alıntıdır. http://www.ehliblog.com/2015/01/kayip-telefon-imei-numarasi-ogrenme.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder